Loading...

Zorgverzekering Woudrichem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Woudrichem. Populaire keuzes zijn Menzis, VGZ, CZ, FBTO, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt deze bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Via een praktische zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als manuele therapie of acnetherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Feiten zoals Zorgpremie en Zvw komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of inTwente tot bijv. Delta Lloyd en Salland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een geschikte verzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte. Meer info? Hier vind jij bruikbare details ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Wijdewormer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Woudrichem? De kosten van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je direct welke partij voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-woudrichem


Veel gekozen zorgpolis in Woudrichem?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Venlo afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop ontdek je belangrijke variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Akinesie of Desintegratiestoornis van de kinderleeftijd, en tevens voor bijv. Nefrotoxiciteit en Syndroom van Cotard. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Woudrichem) of via een vereniging. Je hebt recht op korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Woudrichem?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Woudrichem of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Hier check je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere zes per jaar).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is De Friesland ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Woudrichem?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Woudrichem. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis en Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige modules en bekijk wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina tref je een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Woudrichem wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Woudrichem. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Woudrichem? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Woudrichem zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei soorten zorg in en rondom Woudrichem. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of ook apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Menzis of PNOZorg. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Spraakles.

Verzekeringskantoor in Woudrichem

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Woudrichem. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Woudrichem