Loading...

Zorgvergoedingen Welke vergoedingen voor zorg zijn er in 2024?

Wil jij weten wat de vergoedingen voor 2023 zijn? Dat is natuurlijk belangrijk om te weten. De basisverzekering-vergoedingen kunnen elk jaar wijzigen. Ook de compensaties voor de aanvullende modules. De inhoud en de prijzen van de pakketten wisselen op basis van veel factoren. Het basispakket van 2023 wordt samengesteld door de overheid. Hierin staat welke zorg je minimaal zal ontvangen in de basisverzekering. Er geld hiervoor een eigenrisico dat jaarlijks wordt vastgesteld (dit is €385 in 2023). Het vergelijken van zorgvergoedingen kun je ook op dit moment, juni 2024, doen. Voor volgend jaar kan de situatie echter wel veranderd zijn. Hieronder kun je direct de actuele premies met elkaar vergelijken en een goedkope zorgpolis afsluiten.

Vergoedingen 2023

De actuele lijst met vergoedingen is per verzekering terug te vinden op de website van de maatschappij. Zo kun je bij onder andere Delta Lloyd, Ditzo, DSW, De Friesland, De Goudse, HEMA en Pro Life op de website teruglezen wat er gedekt is in het basispakket, en welke aanvullende verzekeringen ze hanteren. Hier kun je direct zien wat de voorwaarden en uitkeringen zijn. Soms geld er een maximum vergoeding en een eigen bijdrage. Sommige dekkingen of modules kun je slechts 1 keer in de 2 jaar gebruiken. Bekijk altijd goed of een aanvullende verzekering voor jou interessant is. Er zijn situaties waarbij het heel belangrijk is dat je zo’n extra dekking afsluit. Ook zijn er momenten dat mensen zich oververzekeren. Bekijk altijd goed of je de risico’s zelf kunt dragen. Zo niet, kies dan een aanvullende polis voor extra vergoedingen in 2023.

Aanvullende vergoedingen

In de basis zijn er twee soorten tegemoetkomingen. Je hebt de basisverzekering en de extra dekkingen. In een situatie waarin Darmkanker of Borstkanker wordt geconstateerd mag je er altijd vanuit gaan dat je dit zorgeloos over kunt laten aan een verzekeringsmaatschappij. In situaties van een Zwangerschap bezoeken aan de Psychiater of een Beugel kan dit per verzekering erg verschillend zijn. Hiervoor zijn deel aanvullende modules af te sluiten. Denk daarom altijd goed na voordat je gaat overstappen van zorgverzekering. De vergoedingen waar je normaal altijd recht op had kunnen zijn veranderd. Oversluiten is dan niet altijd interessant. De premies wisselen natuurlijk wel elk jaar. Daarom raden we aan te kijken naar prijs en de dekking. Zeker in de situaties waarin je verwacht veel zorg nodig te hebben.

Meer informatie over zorgkosten

Online is veel informatie te vinden over de kosten van het ziekenfonds. Echter, soms kan het fijn zijn om een gesprek met iemand te hebben. Hiervoor kun je terecht bij een zorgkantoor of verzekeringsspecialist. Hij/zij weet precies welke producten er op de markt zijn en wat voor jou geschikt is. Onze vergelijker is hiervan een soort “light” versie. In veel plaatsen vind je deze verzekeringskantoren in het centrum van de stad. Eigenlijk in alle grotere plaatsen staan er dagelijks zorg-specialisten klaar om je te kunnen adviseren en een verzekering voor je af te sluiten. Ze kunnen ook het overstappen en opzeggen van oude verzekeringen regelen.