Loading...

Goedkoopste zorgverzekering Een voordelige zorgpolis afsluiten

Een goedkope zorgverzekering, wie wil dat nu niet? De zorgkosten zijn naast onze hypotheek en energiekosten misschien wel de grootste maandelijks terugkerende kostenpost. Het is dan ook ideaal wanneer je hier een paar tientjes per maand op kunt besparen. En in veel gevallen kan dat ook! Op het moment dat jij weet welke zorg jij verwacht nodig te hebben, welke aanvullende modules je wilt, en of je ook een vrijwillig eigen risico wil, kan je heel specifiek zoeken naar een betaalbare zorgpolis. Hoe dat werkt, dat leggen we je graag uit op deze pagina.

In de basis bieden alle verzekeraars (van De Amersfoortse, AnderZorg tot aan Avéro Achmea en van Besured, Bewuzt, CZdirect tot aan Promovendum) dezelfde basisdekking. Dit is wettelijk verplicht. Hierin zitten zaken als het bezoek aan de huisarts en opname in het ziekenhuis. De premies van deze baispolis kunnen wel enorm wisselen. Je kunt hier dus eenvoudig de goedkoopste polis kiezen. Het wordt natuurlijk anders op het moment dat je aanvullende verzekeringen wilt als fysiotherapie en tandarts. Maar ook dan is het vinden van de goedkoopste polis makkelijker dan je denkt.

 1. Voer jouw geboortedatum in
 2. Kies het gewenste eigen risico
 3. Geef je wensen door m.b.t. fytiio, alternatieve geneeswijzen, lenzen + brillen, tandarts, orthodontie, buitenlanddekking en de gewenste betaalperiode
 4. Je ziet nu alle polissen die voldoen aan jouw zoekopdracht
 5. Sorteer de verzekeringen rechtsboven op prijs laag –> hoog
 6. Je ziet nu bovenaan de goedkoopste polis die voldoet aan jouw wensen!

Zo eenvoudig is het vinden van een betaalbare zorgverzekering. De premies zijn bovendien onafhankelijk van jouw woonplaats. Dus of je nu woonachtig bent in Almelo, Beverwijk, Gouda, Harderwijk of in: Veenendaal: je profiteert overal van dezelfde premies. Wil je dit bespreken met een expert? Bekijk de verzekeringskantoren in o.a. Zutphen, Den Helder en Deventer.

10 tips voor een goedkope zorgverzekering 2023

Zoek jij de goedkoopste zorgverzekering van 2023? Dan zijn er een aantal tips en adviezen die je zeker mee moet nemen. Hieronder noemen wij 10 handige tips die resulteren in een lage premie van jouw polis!

 1. Bepaal je zorgwensen
  Kijk eerst waarvoor je verzekerd wilt zijn. Wellicht zitten er in jouw huidige pakket allerlei opties die je toch niet gebruikt. Ga je nooit naar de fysio? Dan heb je deze dekking ook niet nodig!
 2. Voorkom dubbele verzekering
  Kijk goed of er onderdelen in jouw polis zitten, waar je sowieso al voor verzekerd bent. Heb je al een doorlopende reisverzekering? Dan hoef je niet ook nog eens de buitenlanddekking aan te zetten.
 3. Verhoog het eigen risico
  Hoe hoger het eigen risico, des te lager jouw premie. Het wettelijke eigen risico ligt op €385, maar dit mag je verhogen met €500 naar €885. Bepaal voor jezelf of je dit risico wel of niet wil nemen.
 4. Wel of geen collectieve verzekering
  Een Collectieve zorgverzekering lijkt voordelig, maar in de praktijk valt dit nog wel eens tegen. Deze collectieve pakketten zijn vaak nooit op maat voor jouw situatie. Hierdoor maak je mogelijk alsnog zorgkosten waardoor je onder aan de streep duurder uit bent.
 5. Zorgtoeslag aanvragen
  Controleer of je recht hebt op zorgtoeslag en vraag dit op tijd aan. Dit kan via de Belastingdienst
 6. Betaal je premie in een keer vooruit
  Bij de meeste verzekeraars heb je de mogelijkheid om jouw premie voor een jaar vooruit te betalen. Op die manier ontvang je vaak een mooie korting
 7. Maak het eigen risico op
  Heb je dit jaar al een groot deel van de €385 eigen risico verbruikt? Kijk dan of er nog bepaalde behandelingen zijn die je dit jaar nog kunt laten doen. Denk aan het trekken van verstandskiezen of het laten maken van een MRI-scan. Als je het na 1 januari doet, gaat het alweer ten koste van het eigen risico van het volgende jaar.
 8. Kinderen? Verzeker deze bij de ouder met de hoogste dekking
  Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Het advies is om ze in te schrijven bij de ouder met de hoogste dekking. Het kind profiteert dan van deze goede dekking
 9. Gebruik second opinion
  Het kan zijn dat je voor een erg dure behandeling komt te staan. Bijvoorbeeld bij de tandarts. Het is dan verstandig om bij een andere tandarts een second opinion aan te vragen. Wellicht is de behandeling helemaal niet nodig, of kan het op een andere manier worden opgelost
 10. Ga verantwoord om met medicijnen
  Sommige medicijnen worden vergoed uit de basisverzekering, en anderen niet. Het kan zijn dat jouw medicijnen niet vergoed worden uit het basispakket, maar dat er een alternatief met hetzelfde effect bestaat die wel in het basispakket zit. Kijk of dit bij jou het geval is. Zo kan je flink besparen.

Heb jij specifieke zorg nodig zoals bijvoorbeeld Vergoedingen Antidepressiva, Vergoedingen Voorbehoedsmiddelen, Vergoedingen Vaccinatie, Vergoedingen Thuiszorg of Vergoedingen Psycholoog? Kijk dan ook altijd goed in de polisvoorwaarden van de verzekeraar welke regels/vergoedingen/eigen risico hiervoor geldt.