Loading...

Zorgverzekering Weekendbehandeling Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, mag je aanspraak maken op een uitgebreid zorgpakket van onder andere CZ, FBTO, Menzis, VGZ, Achmea en Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met weekendbehandeling. Achterhalen of (behandelingen rondom) weekendbehandeling ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Zodra je een vernieuwde zorgverzekering kiest, is het slim om alle aanvullende dekkingen te inventariseren ten aanzien van gangbare medische behandelingen en medicijnen. Hoe zit het met de declaraties? In de kleine letters van jouw polis (Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA) kan je er alles over lezen. Elk nieuw jaar wisselen de modules, tarieven en dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen weekendbehandeling 2022

Iedere verzekering bestaat uit een belangrijke basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Op die manier ben je altijd verzekerd voor kostenposten zoals Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg en natuurlijk Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Belangrijk: wat moet ik weten over zorgverzekering Weekendbehandeling vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Bezig met overstappen naar bijvoorbeeld Ik en Pro Life? Check dan goed de voorwaarden op het gebied van dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor weekendbehandeling. Raadpleeg hiervoor ook Eethen, Lemelerveld, Ruurlo, Zandeweer.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een verzekering op maat, die rijmt met je speciale zorg-nood? Denk dan aan Vergoedingen Kronen en bruggen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via de online tool. Maar hoe kan ik dat doen? Heel simpel, via ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen en tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer de kleine lettertjes en bekijk de weekendbehandeling vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Weekendbehandeling

Het eigen risico is de vergoeding die je zelf moet betalen wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dit €385. Gaan de vergoedingen van Weekendbehandeling ten koste van het eigen risico? Het betreft zeer individuele aangelegenheden / ingrepen. Deze specifieke zorg zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Daarvoor raadpleeg je het geldige polisblad. Dit vind je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de klantenservice van jouw verzekeringskantoor. Vind je ze behandeling wel in de basisdekking? In die situatie betaal je doorgaans het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In dat geval is er meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: Promovendum verzekering.