Loading...

Zorgverzekering Schoonhoven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Schoonhoven. Bijvoorbeeld naar Achmea, FBTO, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past de huidige verzekering met jouw wensen. Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als bijv. orthodontie en zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is razendsnel afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is best lastig. Begrippen als Eigen bijdrage + Risicoselectie komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of inTwente tot o.a. Ik en Univé. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en makkelijk een duidelijke verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Meer info? Op deze website tref je handige adviezen over de restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Ruinen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schoonhoven? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je snel welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-schoonhoven


Populaire zorgpolis in Schoonhoven?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oud Zuilen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site bekijk je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Cyanose of Galsteen, maar ook Orthorexia nervosa en Somatische waan. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Schoonhoven) of soms een school. Het voordeel is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schoonhoven?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Schoonhoven of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Op deze pagina bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Besured ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schoonhoven?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Schoonhoven. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Check de voorwaarden van je actuele verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website bekijk jij een paar populaire zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Schoonhoven wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Schoonhoven. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Schoonhoven? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Schoonhoven moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de buurt van Schoonhoven. Denk aan: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg en apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij Menzis en National Academic. Controleer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Vrouwencondoom.

Verzekeringskantoor in Schoonhoven

Prefereer jij face to face contact aangaande jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Schoonhoven. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schoonhoven