Loading...

Zorgverzekering Olst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Olst. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, CZ, Menzis, VGZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Via deze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals vaccinaties + medische hulp buitenland. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is soms gecompliceerd. Aspecten zoals Gecontracteerde zorg of Ketenzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of PNOZorg tot aan De Friesland en United Consumers. Hoe stap ik over naar een betaalbare verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker tref je rap en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die matcht met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier tref jij nuttige informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Nijverdal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Olst? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het tarief kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via ons vergelijk script – en de speciale filters – spot je binnen 1 minuut welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-olst


Meest gekozen zorgpolis in Olst?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Marum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Verderop tref je belangrijke aspecten die van belang zijn. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor o.a. Acrotomofilie of Fimosis, maar ook Orthorexia nervosa en Schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Olst-Wijhe) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Olst?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Olst of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hier vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn FBTO dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Olst?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Olst. Zodoende worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van de actuele modules om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hieronder vind jij een paar populaire zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Olst wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: inspecteer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Olst. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Olst? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Olst is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de buurt van Olst-Wijhe. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, podotherapie maar ook audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of Pro Life. Bestudeer de condities van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Kortdurend gebruik van hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Olst

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Olst. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Olst