Loading...

Zorgverzekering Odoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Odoorn. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, OHRA, FBTO, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de huidige polis met jouw omstandigheden? Geholpen door deze handige zorgvergelijker mag ook jij vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals preventieve zorg plus anticonceptie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Feiten zoals Zvw of Zorgverzekeringswet komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Kiemer tot bijv. DSW en Univé. Hoe vind ik een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die aansluit op alle zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij praktische info met betrekking tot de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Lees ook alles over Nieuwleusen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Odoorn? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-odoorn


Populaire zorgpolis in Odoorn?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Maassluis afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna tref je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor o.a. Angststoornis door alcohol of drugs of Infantilisme, echter ook Malletvinger en Syndroom van Capgras. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Borger-Odoorn) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een voordelige premie (korting van 5-10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Odoorn?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Odoorn of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Op deze pagina vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 9 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld PMA december 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Odoorn?

Jouw basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Odoorn. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Controleer de polisvoorwaarden van je huidige modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder lees jij een paar algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Odoorn wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Odoorn. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Odoorn? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Odoorn moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de buurt van Borger-Odoorn. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie maar ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Besured en VvAA. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Dekking Inhalator.

Verzekeringskantoor in Odoorn

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Odoorn. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon checkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Odoorn