Loading...

Zorgverzekering Nieuwleusen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Nieuwleusen. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, Menzis, VGZ, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten polis met jouw wensen. Met behulp van deze nuttige zorgvergelijker kan je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld steunzolen / ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Begrippen als PGB of SKGZ zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Besured of National Academic tot aan HEMA en VGZ. Hoe vind ik een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je vlug en moeiteloos een betrouwbare verzekering die klopt met de behoeften. Meer info? Hier spot je praktische specificaties aangaande de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Munstergeleen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwleusen? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De kostprijs kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke verzekering de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nieuwleusen


De beste zorgpolis in Nieuwleusen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Lierop afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina tref je nuttige factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Brughoektumor of Hernia, en tevens voor bijv. Obstructief Slaapapneu-syndroom en Syndroom van Klinefelter. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Dalfsen) of via een school. Het voordeel is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwleusen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Nieuwleusen of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hier spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn zes per jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is ZieZo afsluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Nieuwleusen?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Nieuwleusen. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Lees de kleine letters van jouw actuele verzekering om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop vind je een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nieuwleusen wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: loop na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Nieuwleusen. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Nieuwleusen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Nieuwleusen zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in en rondom Dalfsen. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Gastric bypass.

Verzekeringskantoor in Nieuwleusen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuwleusen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwleusen