Loading...

Zorgverzekering Helmond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Helmond. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Menzis, CZ, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kan men rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen als epilatie of fysiotherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best frustrerend. Aspecten zoals Wmo + Basisverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of Pro Life tot aan De Goudse en Zekur. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker vind je gelijk en zonder problemen een geschikte verzekering die overeenkomt met de behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij handige specificaties over de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Harfsen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Helmond? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – spot jij supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-helmond


Veel gekozen zorgpolis in Helmond?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Evertsoord afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina vind je belangrijke factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Atelectase of Enterotoxine, en tevens voor bijv. Pancreatitis en Polymicrogyrie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Helmond) of wellicht een opleiding. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Helmond?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Helmond of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Hier tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 27 keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Promovendum vergelijken) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Helmond?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Helmond. Zo worden kosten gedekt van onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist maar ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van jouw actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk jij een paar erkende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Helmond is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: inspecteer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Helmond. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Helmond? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Helmond is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de regio Helmond. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en apotheek, audicien, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij C4Me of PNOZorg. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Hoortest.

Verzekeringskantoor in Helmond

Houd jij van face to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Helmond. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Helmond