Loading...

Zorgverzekering Best Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Best. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige polis nog met jouw situatie? Met behulp van deze handige zorgvergelijker kun jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. preventieve zorg plus mindfulness. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals Inkomensafhankelijke bijdrage of Medicijnbeleid komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of ONVZ tot o.a. CZdirect en Stad Holland. Hoe ontdek ik een professionele verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker tref je gelijk en gemakkelijk een goede verzekering die matcht met je wensen. Is het lastig? Op deze website vind je nuttige details over de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Balloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Best? De kosten van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek je binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-best


Populaire zorgpolis in Best?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Zoutkamp afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze pagina vind je veel besproken variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor o.a. Aerofagie of Dyscalculie, maar ook Pneumoconiose en Sarcoom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Best) of juist een vereniging. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Best?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Best of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hieronder lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn VGZ zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Best?

Jouw basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Best. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van je actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar tref jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Best wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Best. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Best? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €25 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Best is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei verschillende types zorg in en rondom Best. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of ook apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij DSW en Univé. Controleer de dekking van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Gezondheidscursus.

Verzekeringskantoor in Best

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Best. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Best