Loading...

Zorgverzekering Augsbuurt Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Augsbuurt. Bijvoorbeeld naar FBTO, Menzis, CZ, OHRA, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele polis met jouw wensen. Met medewerking van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. homeopathie + dieetadvies. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal moeilijk. Aspecten zoals Zorgpremie + Diagnose Behandelcombinatie vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of OZF tot bijvoorbeeld Ditzo en Salland. Hoe vind ik een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door de zorgvergelijker bekijk je snel en makkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Is het lastig? Op deze website spot jij nuttige specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Afferden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Augsbuurt? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk je snel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-augsbuurt


Veel gekozen zorgpolis in Augsbuurt?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Winkel afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze site bekijk je betekenisvolle factoren die van belang zijn. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor o.a. Basaalcelcarcinoom of Keelontsteking, maar ook Paraffineverslaving en Syndroom van Moebius. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Kollumerland en Nieuwkruisland) of wellicht een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Augsbuurt?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Augsbuurt of omgeving. Maar het kan nog sneller en nog effectiever online. Hierna spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn HEMA zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Augsbuurt?

De basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Augsbuurt. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Wijkverpleging, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Augsbuurt wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: controleer goed of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Augsbuurt. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Augsbuurt? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Augsbuurt moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de regio Kollumerland en Nieuwkruisland. Denk aan: logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie en psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea en United Consumers. Raadpleeg de dekking van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Cesartherapie.

Verzekeringskantoor in Augsbuurt

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Augsbuurt. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur checkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Augsbuurt