Loading...

Zorgverzekering Zwartsluis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Zwartsluis. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, Menzis, OHRA, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige polis met jouw wensen. Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals huidbehandelingen / mindfulness. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Begrippen als Wlz of EHIC zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of Kiemer tot bijvoorbeeld DSW en Univé. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker tref je snel en ongecompliceerd een geschikte verzekering die aansluit op de individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je handige informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Zandpol zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Zwartsluis? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot je supersnel welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zwartsluis


Meest gekozen zorgpolis in Zwartsluis?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Wapserveen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Verderop vind je belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Apert-syndroom of Hersenvliesontsteking, en tevens voor bijv. Mesothelioom en Ventrikelfibrilleren. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Zwartewaterland) of via een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zwartsluis?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Zwartsluis of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Hieronder tref jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. National Academic afsluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zwartsluis?

Jouw basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Zwartsluis. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Verderop tref je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Zwartsluis wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Zwartsluis. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zwartsluis? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Zwartsluis moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de regio Zwartewaterland. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en audicien, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij Ditzo en PNOZorg. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Wijkverpleging.

Verzekeringskantoor in Zwartsluis

Wil je het liefstface to face contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Zwartsluis. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur controleert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zwartsluis