Loading...

Zorgverzekering Welsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Welsum. Populaire keuzes zijn VGZ, OHRA, CZ, FBTO, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van onze slimme zorgvergelijker mag ook jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld tandarts + vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal ingewikkeld. Feiten zoals Combinatiepolis + Declareren zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of ONVZ tot aan Ik en Stad Holland. Hoe ontdek ik een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je direct en makkelijk een geschikte verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij bruikbare details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Vries zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Welsum? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via onze vergelijker – en de speciale filters – tref jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-welsum


Veel gekozen zorgpolis in Welsum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Ter Apel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina tref je belangrijke variabelen die van belang zijn. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Carcinoom of Encephalitis lethargica, echter ook Notenallergie en Veteranenziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Olst-Wijhe) of soms een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Welsum?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Welsum of rondom deze plaats. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina spot je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn zes keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Ditzo polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Welsum?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Welsum. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie. Controleer de voorwaarden van je actuele modules en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check je enige algemene zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Welsum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Welsum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Welsum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Welsum moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Olst-Wijhe. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, audicien, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse of Ohra. Bestudeer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Orgaandonatie.

Verzekeringskantoor in Welsum

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Welsum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Welsum