Loading...

Zorgverzekering Vinkega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Vinkega. Populaire keuzes zijn CZ, VGZ, OHRA, Menzis, Achmea. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kan men vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als vergoeding bril en contactlenzen en tand. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Termen als Eigen bijdrage of Collectiviteitskorting zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Menzis tot DSW en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker bekijk je rap en gemakkelijk een goede verzekering die past bij je zorgbehoefte. Is het lastig? Hier lees je nuttige info m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Ugchelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Vinkega? De kosten van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-vinkega


De beste zorgpolis in Vinkega?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Slootdorp afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze pagina bekijk je een aantal aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cortexnecrose of Epicondylitis medialis, echter ook Middenoorontsteking en Seborrhoïsch eczeem. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Weststellingwerf) of wellicht een vereniging. Je ontvangt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vinkega?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Vinkega of omgeving. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Op deze pagina spot je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld PNOZorg) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Vinkega?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Vinkega. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van je huidige dekking om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder check jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Vinkega wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Vinkega. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Vinkega? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Vinkega moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de streek Weststellingwerf. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of ONVZ. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Kraamzorg in het ziekenhuis.

Verzekeringskantoor in Vinkega

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Vinkega. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vinkega