Loading...

Zorgverzekering Verbandmiddelen Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Aan de hand van een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van bedrijven als VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, FBTO en Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Ieder persoon wil goede zorg ontvangen. Veel Hollanders moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel verbandmiddelen. Wil jij weten of (behandelingen rondom) verbandmiddelen wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering kiest, is het goed om aanvullende dekkingen te inventariseren rondom gangbare medische behandelingen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij (Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum) lees je er alles over. Elk jaar veranderen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen verbandmiddelen 2022

Jouw polis heeft een zogenaamde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Daarmee ben je altijd verzekerd voor zaken als Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg en Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Verbandmiddelen vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Bezig met overstappen naar bijvoorbeeld Bewuzt of Stad Holland? Bekijk dan kritisch de kleine letters m.b.t. deze behandelingen. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor verbandmiddelen. Lees specifieke info op pagina’s als Echt, Langeweg, Roderesch, Wolsum.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een persoonlijke verzekering, die matcht met jouw eigen zorg-wensen? Denk dan aan Vergoedingen Iriscopie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via de online tool. Maar hoe kan ik dat doen? Binnen 5 minuten, met de volgende handleiding:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura en restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking of natuurlijk tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Check de voorwaarden van de polis en let specifiek op de verbandmiddelen vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Verbandmiddelen

Eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2022 ligt dit op €385. Gaan kosten rondom Verbandmiddelen van mijn eigen risico af? Het gaat hier om redelijk kenmerkende kwesties / behandelingen. Deze niet-standaard behandeling vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval raadpleeg je het geldige polisblad. Dit document vind je op de website van de verzekeraar, of contacteer de helpdesk van jouw verzekeringskantoor. Staat je ingreep wel in de basisdekking? In zo’n case vergoed jij in de regel een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval is er gewoonlijk geen bijdrage uit jouw eigen risico. Lees nu verder over: Zorg en Zekerheid.