Loading...

Zorgverzekering Rollator Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Aan de hand van een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een speciaal zorgpakket van o.a. OHRA, CZ, Achmea, VGZ, FBTO of Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Ieder mens wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel rollator. Achterhalen of (alle onkosten voor) rollator wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis regelt, is het goed om aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. veel voorkomende operaties en medicijnen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen rollator 2023

Uw polis beslaat een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor zaken als Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg maar ook Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Rollator vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld C4Me of Salland? Bekijk dan nauwkeurig de condities ten aanzien van deze situatie. De vergelijker hieronder helpt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor rollator. Zie ook meer info over Deil, Keijenborg, Parrega, Westdorpe.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een verzekering op maat, die matcht met je speciale zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Enkel-voetorthese? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via de online tool. Hoe gaat dat in z’n werk?Super eenvoudig, middels het stappenplan hieronder:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download het polisblad, en let specifiek op de rollator vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Rollator

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. In 2023 bedraagt dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Rollator van mijn eigen risico af? Het gaat hier om aanmerkelijk specifieke aangelegenheden / behandelwijzen. Deze bijzondere behandeling gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Om dit te achterhalen check je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit kan je downloaden op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de helpdesk van de verzekeraar. Zit de gewenste therapie inbegrepen in jouw basisverzekering? In zo’n case voldoe je meestal een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Dan is er meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: ONVZ dekking.