Loading...

Zorgverzekering Laboratoriumonderzoek via huisarts Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van een vaste premie per maand, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van bijvoorbeeld OHRA, VGZ, CZ, Achmea, FBTO of Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Ieder mens wil de beste zorg. En veel mensen moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om laboratoriumonderzoek via huisarts. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) laboratoriumonderzoek via huisarts wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering neemt, is het verstandig om de aanvullende dekkingen te analyseren met betrekking tot veel voorkomende medische behandelingen en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar muteren de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen laboratoriumonderzoek via huisarts 2022

Jouw polis bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij alle maatschappijen overeenkomstig. Daarmee ben je standaard verzekerd voor mogelijke kosten als Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging en Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis. Alleen, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Laboratoriumonderzoek via huisarts vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Bezig met een polis afsluiten bij De Friesland of Ohra? Check dan grondig de kleine letters rondom dit thema. Onze eigen polis-vergelijker kan je helpen bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor laboratoriumonderzoek via huisarts. Je treft hier ook meer info over Blessum, Helvoirt, Noordgouwe, Ulrum.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een verzekering op maat, die matcht met jouw specifieke zorgvragen? Onder ander voor Vergoedingen Wek- en waarschuwingsapparatuur? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van deze online vergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Erg makkelijk, met het volgende stappenplan:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of natuurlijk mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg de kleine lettertjes en bekijk de laboratoriumonderzoek via huisarts vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Laboratoriumonderzoek via huisarts

Jouw eigen risico is het zorgbedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan tarieven m.b.t. Laboratoriumonderzoek via huisarts ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om redelijk kenmerkende aangelegenheden / behandelwijzen. Deze specifieke behandeling vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Om dit te achterhalen download je de overeenkomst / polisblad. De gegevens raadpleeg je online (website maatschappij), of vraag je op bij de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Zit deze ingreep in het basispakket? In die situatie vergoed jij vaak een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval is er in de regel niet een bijdrage uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: C4Me vergelijken.