Loading...

Zorgverzekering Huisartsenzorg Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis is in ons land een must. Aan de hand van een bepaald maandtarief, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van bedrijven als Menzis, CZ, VGZ, Achmea, OHRA en Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel Hollanders benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel huisartsenzorg. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) huisartsenzorg wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het goed om je aanvullende dekkingen te inventariseren met betrekking tot veel voorkomende ingrepen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van jouw verzekeraar (Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured) vind je het antwoord. Ieder jaar wisselen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen huisartsenzorg 2023

Uw zorgverzekering heeft een zogenaamde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Zo heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie en Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Belangrijk: wat moet ik weten over zorgverzekering Huisartsenzorg vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij een andere polis te nemen bij AnderZorg en VvAA? Bekijk dan nauwkeurig de kleine letters m.b.t. deze behandelingen. De vergelijker hieronder kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor huisartsenzorg. Open ook onze pagina over Beetsterzwaag, Harmelen, Nieuwe Niedorp, Terwolde.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op jouw specifieke zorg-nood? Onder ander voor Vergoedingen Telefoneerhulpmiddelen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van deze online vergelijker. Hoe werkt het? Erg makkelijk, aan de hand van ons stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura en restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysio en bijv. tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je alle mogelijke verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Raadpleeg de kleine lettertjes en bekijk de huisartsenzorg vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Huisartsenzorg

Eigen risico is de minimale kosten die je zelf moet betalen als je zorgkosten maakt. In 2023 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Huisartsenzorg van het eigen risico af? Het gaat hier om zeer individuele onderwerpen / behandelwijzen. Deze specifieke zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen raadpleeg je het actuele polisblad. Dit vind je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Staat je opname in de algemene basisdekking? In die situatie compenseer jij doorgaans een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie is er meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: OZF ziektekosten.