Loading...

Zorgverzekering Tytsjerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Tytsjerk. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, Menzis, CZ, Achmea. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past jouw actuele polis met jouw wensen. Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan men nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. zwangerschap en bevalling plus anticonceptie. Het overstappen is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Zaken als PGB of Gecontracteerde zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Ohra tot aan De Friesland en VGZ. Hoe vind ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door de zorgvergelijker tref je direct en eenvoudig een voordelige verzekering die overeenkomt met alle individuele wensen. Problemen? Hier check jij bruikbare adviezen over de restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Teeffelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Tytsjerk? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – spot je direct welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-tytsjerk


Meest gekozen zorgpolis in Tytsjerk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Scheulder afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, United Consumers. Hieronder tref je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Delier of Geslachtsziekte, maar ook Meningeoom en Rett-syndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Tytsjerksteradiel) of soms een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tytsjerk?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Tytsjerk of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler via internet. Hierna tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. 27 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Salland Zorgverzekering dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Tytsjerk?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Tytsjerk. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk je enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Tytsjerk is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: trek even na of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Tytsjerk. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Tytsjerk? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Tytsjerk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in en rondom Tytsjerksteradiel. Zoals kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie of audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij De Friesland of VvAA. Bestudeer de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis GGZ zonder opname.

Verzekeringskantoor in Tytsjerk

Heb jij het liefst een “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Tytsjerk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tytsjerk