Loading...

Zorgverzekering Stedum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Stedum. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, FBTO, CZ, VGZ, OHRA. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past de bestaande verzekering met jouw behoeften? Geholpen door deze praktische zorgvergelijker kan men vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. tandarts en orthodontie. Overstappen van polis is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Termen als Budgetpolis en Regeling wanbetalers komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of Menzis tot o.a. De Friesland en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een voordelige verzekering die aansluit op je zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je praktische adviezen m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Sint Pancras zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Stedum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – en de speciale filters – bekijk jij snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-stedum


De beste zorgpolis in Stedum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze maatschappijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Reeuwijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna ontdek je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Alogie of Godotsyndroom, maar ook PDD-NOS en Syndroom van DiGeorge. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Je profiteert van een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Loppersum) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stedum?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Stedum of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Hierna vind je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 27 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn United Consumers afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Stedum?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Stedum. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts en Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op onze website spot je meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Stedum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Stedum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Stedum? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Stedum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de gemeente Loppersum. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ditzo of ZorgDirect. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Botox-injecties tegen overmatig zweten.

Verzekeringskantoor in Stedum

Prefereer jij 1 op 1 contact t.a.v. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Stedum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stedum