Loading...

Zorgverzekering Schimmert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Schimmert. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, CZ, Menzis, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt de afgesloten polis met jouw wensen. Met behulp van de snelle zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals epilatie + tandheelkundige hulp. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Begrippen als Zorgverzekeringskaart en Zorgpremie zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Menzis tot Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je snel en probleemloos een geschikte verzekering die in lijn is met je zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je praktische adviezen m.b.t. de basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Roswinkel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schimmert? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij binnen 1 minuut welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-schimmert


Meest gekozen zorgpolis in Schimmert?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Ossenisse afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Verderop tref je een aantal aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Conversiestoornis of Hemofilie, maar ook Pneumoconiose en Rett-syndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, jouw gemeente (Nuth) of mogelijk een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schimmert?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Schimmert of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Hieronder check jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Univé ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Schimmert?

Jouw basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Schimmert. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van de huidige modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Schimmert wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schimmert. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Schimmert? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Schimmert moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de buurt van Nuth. Denk aan: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Menzis en PMA. Bestudeer de kleine lettertjes van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Verstandskies.

Verzekeringskantoor in Schimmert

Heb jij het liefst persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Schimmert. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schimmert