Loading...

Zorgverzekering Rotterdam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Rotterdam. Populaire keuzes zijn CZ, VGZ, Menzis, FBTO, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Past deze actuele zorgverzekering met jouw behoeften? Met behulp van deze handige zorgvergelijker kan iedereen snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules als bijv. acupunctuur + geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgverzekeringswet of GVS vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Kiemer tot aan Ik en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij handige adviezen aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Ransdaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Rotterdam? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen enkele minuten welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-rotterdam


Veel gekozen zorgpolis in Rotterdam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Oldelamer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder vind je cruciale begrippen die van belang zijn. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bloedneus of Fitz-Hugh-Curtis-syndroom, maar ook Obstructief Slaapapneu-syndroom en Polyneuropathie. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Rotterdam) of soms een school. Je hebt recht op korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rotterdam?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Rotterdam of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler online. Hier vind je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 18 per jaar).
 7. Bepaal de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. CZdirect zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Rotterdam?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Rotterdam. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts maar ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele polis om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar spot jij enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Rotterdam wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Rotterdam. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Rotterdam? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Rotterdam zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de streek Rotterdam. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt en VvAA. Controleer de voorwaarden van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Statafel.

Verzekeringskantoor in Rotterdam

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Rotterdam. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rotterdam