Loading...

Zorgverzekering Overdinkel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Overdinkel. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht deze bestaande verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker kun je nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie plus dieetadvies. De overstap is binnen 2 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is vaak complex. Aspecten zoals Medische selectie + Ziekenfonds zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of PMA tot DSW en Salland. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website bekijk jij handige adviezen m.b.t. de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Oostzaan zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Overdinkel? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-overdinkel


De beste zorgpolis in Overdinkel?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nieuw Heeten afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder bekijk je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Autoglossofobie of Hypothyreoïdie, echter ook Kraakbeenkanker en Spitsvoet. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Losser) of juist een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Overdinkel?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Overdinkel of omgeving. Echter, je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Op deze pagina spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld De Amersfoortse verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Overdinkel?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Overdinkel. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van jouw actuele dekking en zie meteen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot je meerdere populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Overdinkel wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Overdinkel. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Overdinkel? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Overdinkel moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele soorten zorg in de regio Losser. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie of haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij Ik of Salland. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Orthese.

Verzekeringskantoor in Overdinkel

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Overdinkel. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Overdinkel