Loading...

Zorgverzekering Oudezijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oudezijl. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, CZ, FBTO, OHRA. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de huidige verzekering met jouw behoeften? Geholpen door deze snelle zorgvergelijker kan men vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals o.a. medische hulp buitenland of zwangerschap en geboorte. Het overstappen is razendsnel afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is tamelijk complex. Termen als Regeling wanbetalers of Gemoedsbezwaarden zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Kiemer tot o.a. De Friesland en Univé. Hoe stap ik over naar een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door deze zorgvergelijker vind je gelijk en makkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op deze website spot je handige gegevens ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Lees ook alles over Oosterzee zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oudezijl? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – check je snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oudezijl


Betrouwbare zorgpolis in Oudezijl?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Netterden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over veel besproken aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor o.a. Atheromatose of Frozen shoulder, maar ook Kraamvrouwenkoorts en Ventrikelfibrilleren. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Oldambt) of via een vereniging. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudezijl?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oudezijl of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Onderstaand spot jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 36 stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. United Consumers) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Oudezijl?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Oudezijl. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de kleine letters van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website check je enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Oudezijl is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oudezijl. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oudezijl? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Oudezijl moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in en rondom Oldambt. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Ditzo of OZF. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Ooglidcorrectie.

Verzekeringskantoor in Oudezijl

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact aangaande jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oudezijl. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudezijl