Loading...

Zorgverzekering Oudemirdum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oudemirdum. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, CZ, Achmea, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt de actuele verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker kan men gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. zwangerschap en geboorte of huidbehandelingen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal complex. Termen als Zvw of GVS komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of PNOZorg tot o.a. Interpolis en VGZ. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website spot je makkelijke details m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Oosterbierum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oudemirdum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij direct welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oudemirdum


Veel gekozen zorgpolis in Oudemirdum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Nederasselt afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze site tref je enkele factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Alcoholvergiftiging of Ziekte van Huntington, echter ook Korsakov-syndroom en Syndroom van Churg-Strauss. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (De Friese Meren) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudemirdum?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Oudemirdum of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld achttien keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Kiemer) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oudemirdum?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Oudemirdum. Op die manier worden kosten gedekt van onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop lees jij enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Oudemirdum is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oudemirdum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Oudemirdum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Oudemirdum moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de streek De Friese Meren. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij C4Me en Zorg en Zekerheid. Check de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Omgevingsbesturing.

Verzekeringskantoor in Oudemirdum

Heb jij het liefst 1 op 1 contact rondom jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Oudemirdum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudemirdum