Loading...

Zorgverzekering Oranjewoud Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Oranjewoud. Populaire keuzes zijn VGZ, OHRA, FBTO, CZ, Menzis. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht deze bestaande polis met jouw behoeften? Geholpen door een snelle zorgvergelijker kan je vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld mantelzorg plus osteopathie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Begrippen als Gemoedsbezwaarde of Ketenzorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of National Academic tot o.a. Delta Lloyd en Salland. Hoe ontdek ik een goedkope polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van onze zorgvergelijker vind je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die klopt met je individuele wensen. Meer info? Op onze website vind je bruikbare informatie aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Okkenbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Oranjewoud? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij gelijk welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-oranjewoud


Betrouwbare zorgpolis in Oranjewoud?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Milsbeek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hieronder vind je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Bifobie of Dwarslesie, maar ook Orgaanfalen en Toxocariasis. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Heerenveen) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oranjewoud?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oranjewoud of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker op internet. Hier vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 9 keer).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. PNOZorg vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oranjewoud?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Oranjewoud. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele polis en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Oranjewoud wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oranjewoud. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oranjewoud? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Oranjewoud moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de regio Heerenveen. Zoals kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg. De dekkingen zijn erg wisselend bij Ditzo en Pro Life. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Memorecorder.

Verzekeringskantoor in Oranjewoud

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Oranjewoud. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oranjewoud