Loading...

Zorgverzekering Oosterwijtwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oosterwijtwerd. Veel gekozen partijen zijn Achmea, Menzis, VGZ, CZ, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt de huidige verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld osteopathie + tandheelkundige hulp. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best frustrerend. Termen als Zorgpremie en Spoedeisende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of PNOZorg tot o.a. De Goudse en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een geschikte verzekering die spoort met je individuele wensen. Meer info? Op onze website vind je makkelijke informatie ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Numansdorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oosterwijtwerd? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De vergoeding kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is meestal wel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-oosterwijtwerd


Populaire zorgpolis in Oosterwijtwerd?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Metslawier afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Braken of Hemopyrrollactamurie, maar ook Palilalie en Rode hond. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, een gemeente (Loppersum) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterwijtwerd?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oosterwijtwerd of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker op internet. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 12 behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn AnderZorg vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Oosterwijtwerd?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Oosterwijtwerd. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele dekking en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar vind je meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Oosterwijtwerd wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oosterwijtwerd. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Oosterwijtwerd? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Oosterwijtwerd zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorginstanties in de regio Loppersum. Zoals diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie en plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij De Amersfoortse of ZieZo. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Logopedie.

Verzekeringskantoor in Oosterwijtwerd

Houd jij van een persoonlijke afspraak m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Oosterwijtwerd. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterwijtwerd