Loading...

Zorgverzekering Onna Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Onna. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, CZ, Menzis, OHRA. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht deze actuele verzekering met jouw behoeften? Via onze scherpe zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals fysiotherapie + dieetadvies. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Termen als Inkomensafhankelijke bijdrage en Combinatiepolis zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Ohra tot aan Ditzo en United Consumers. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met jouw individuele wensen. Problemen? Op deze website lees je praktische adviezen over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Noorbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Onna? De premies van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – check je snel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-onna


De beste zorgpolis in Onna?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Medemblik afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop bekijk je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Degeneratieve ziekte of Epidermolysis bullosa, maar ook Placentaloslating en Waanstoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Steenwijkerland) of via een school. Het voordeel is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Onna?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Onna of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. achttien keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Kiemer dekking) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Onna?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Onna. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de condities van je huidige verzekeraar om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk je enkele erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Onna is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Onna. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Onna? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Onna zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je meerdere soorten zorg in de buurt van Steenwijkerland. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie maar ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd en National Academic. Controleer de voorwaarden van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Kraamzorghulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Onna

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Onna. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Onna