Loading...

Zorgverzekering Meeuwen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Meeuwen. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, OHRA, CZ, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past deze afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals o.a. vaccinaties plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Vrijwillig eigen risico en Overstappen zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of National Academic tot aan Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die spoort met de zorgwensen. Problemen? Hier check jij nuttige gegevens aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Lottum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Meeuwen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – check je gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-meeuwen


Veel gekozen zorgpolis in Meeuwen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Klaaswaal afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna bekijk je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Bipolaire stoornis of Kaalheid, maar ook Ontsteking en Spierziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Aalburg) of wellicht een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meeuwen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Meeuwen of in een omliggende plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn zes keer).
 7. Beslis over de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn OZF ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Meeuwen?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Meeuwen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna spot je enige vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Meeuwen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Meeuwen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Meeuwen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Meeuwen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Ook vind je allerlei soorten zorg in de regio Aalburg. Denk aan: logopedie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij CZ en Pro Life. Bekijk de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking BAHA-hoortoestel.

Verzekeringskantoor in Meeuwen

Prefereer jij face to face contact inzake je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Meeuwen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meeuwen