Loading...

Zorgverzekering Leens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Leens. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze actuele dekking met jouw wensen. Met medewerking van een nuttige zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals dieetadvies en vergoeding bril en contactlenzen. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms complex. Aspecten zoals Nominale premie of Nominale premie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijvoorbeeld De Friesland en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de zorgwensen. Problemen? Op deze pagina lees jij nuttige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Kollumerzwaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Leens? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het tarief hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-leens


Veel gekozen zorgpolis in Leens?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Hindeloopen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hierna ontdek je veel besproken aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Bagassose of Hidradenitis suppurativa, echter ook Palilalie en Syndroom van Bloom. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (de max is €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (De Marne) of juist een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (korting van 5-10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leens?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Leens of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hierna tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 36 behandelingen).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Univé verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Leens?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Leens. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Check de condities van jouw actuele polis en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij enige algemene zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Leens is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: loop na of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Leens. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Leens? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Leens moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de streek De Marne. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Besured of Promovendum. Bestudeer de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Spraakles.

Verzekeringskantoor in Leens

Heb jij het liefst face to face contact omtrent een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Leens. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leens