Loading...

Zorgverzekering Katlijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Katlijk. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, CZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige dekking met jouw behoeften? Via de slimme zorgvergelijker kan iedereen snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals vergoeding bril en contactlenzen en oedeemtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Begrippen als CVZ + Woonlandpakket komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot aan Delta Lloyd en Zekur. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker achterhaal je rap en gemakkelijk een voordelige verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij handige adviezen aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Huisduinen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Katlijk? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk je supersnel welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Besured, Promovendum is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-katlijk


De beste zorgpolis in Katlijk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Harderwijk afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je veel besproken variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Arachibutyrofobie of Dyslexie, echter ook Passieve immuniteit en TIA. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Heerenveen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Katlijk?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Katlijk of omgeving. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Op deze pagina lees jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn negen keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Zorg en Zekerheid dekking) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Katlijk?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Katlijk. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Logopedie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Controleer de voorwaarden van de actuele modules en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref jij enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Katlijk is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Katlijk. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Katlijk? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Katlijk moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in de gemeente Heerenveen. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Ditzo en OZF. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Orthopedische steunzolen.

Verzekeringskantoor in Katlijk

Heb jij het liefst 1 op 1 contact m.b.t. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Katlijk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Katlijk