Loading...

Zorgverzekering Jistrum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Jistrum. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, VGZ, CZ, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze afgesloten polis met jouw wensen. Met behulp van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. huidbehandelingen of alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is soms niet makkelijk. Termen als Eerstelijnszorg + Aanvullende zorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijv. Delta Lloyd en Univé. Hoe vind ik een voordelige polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met de wensen. Is het lastig? Op deze website vind je nuttige adviezen met betrekking tot de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Hoogenweg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Jistrum? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – inclusief handige filters – check jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-jistrum


Populaire zorgpolis in Jistrum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Haarlemmerliede afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze site tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Cyclothyme stoornis of Exostose, maar ook Ophthalmia neonatorum en Wiegendood. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Tytsjerksteradiel) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jistrum?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Jistrum of in een omliggende plaats. Tip: het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. achttien behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is De Goudse dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Jistrum?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Jistrum. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van je huidige verzekering en bekijk wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna lees jij een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Jistrum wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: check even of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Jistrum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Jistrum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Jistrum moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in en rondom Tytsjerksteradiel. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij Interpolis en Univé. Check de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Onrusthekken.

Verzekeringskantoor in Jistrum

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Jistrum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider checkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jistrum