Loading...

Zorgverzekering Hindeloopen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hindeloopen. Bijvoorbeeld naar CZ, VGZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze afgesloten dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van de handige zorgvergelijker kan je vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld mantelzorg of manuele therapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk complex. Aspecten zoals Verzekeringsplicht of Spoedeisende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of PNOZorg tot Ik en Zekur. Hoe achterhaal ik een goedkope aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je rap en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met je behoeften. Meer info? Hier lees jij handige informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Heeze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hindeloopen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je direct welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hindeloopen


Betrouwbare zorgpolis in Hindeloopen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Garsthuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Artritis of Hidradenitis suppurativa, maar ook Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Strongyloidiasis. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hindeloopen?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Hindeloopen of in deze buurt. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler via het internet. Hieronder tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 36 stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hindeloopen?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Hindeloopen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Logopedie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Lees de voorwaarden van de actuele modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar check je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Hindeloopen wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hindeloopen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hindeloopen? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Hindeloopen moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in de buurt van Súdwest-Fryslân. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Besured en Ohra. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Kanker.

Verzekeringskantoor in Hindeloopen

Houd jij van face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hindeloopen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hindeloopen