Loading...

Zorgverzekering Heijenrath Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Heijenrath. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt de huidige dekking met jouw omstandigheden? Geholpen door een praktische zorgvergelijker mag ook jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als tandheelkundige hulp / ergotherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Begrippen als Zorgverzekeringskaart en Zorgpremie zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of Kiemer tot bijv. DSW en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker achterhaal je direct en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die past bij je individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website lees jij bruikbare info met betrekking tot de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Hall zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Heijenrath? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je gelijk welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-heijenrath


Betrouwbare zorgpolis in Heijenrath?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Erica afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina ontdek je betekenisvolle factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Bipolaire stoornis of Jeruzalem-syndroom, maar ook Paratuberculose en Retinitis pigmentosa. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Gulpen-Wittem) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heijenrath?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Heijenrath of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Hieronder bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Ditzo vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Heijenrath?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Heijenrath. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Check de kleine letters van je actuele dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Heijenrath is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Heijenrath. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Heijenrath? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Heijenrath is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei zorginstanties in de gemeente Gulpen-Wittem. Denk aan: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Bewuzt of Zekur. Controleer de condities van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Glijplank.

Verzekeringskantoor in Heijenrath

Heb jij het liefst een “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Heijenrath. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heijenrath