Loading...

Zorgverzekering Groet Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Groet. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, OHRA, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van de praktische zorgvergelijker kan iedereen nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld fysiotherapie plus dieetadvies. De overstap is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk lastig. Zaken als Aanvullende verzekering + Zorgverzekeringsfonds komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van CZ of Menzis tot bijv. De Goudse en Salland. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij deze zorgvergelijker achterhaal je snel en probleemloos een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Problemen? Hier vind je bruikbare adviezen met betrekking tot de aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Geesbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Groet? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-groet


Betrouwbare zorgpolis in Groet?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Drogeham afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site vind je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Delayed sleep phase syndrome of Hernia nuclei pulposi, maar ook Pleinvrees en Status epilepticus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Bergen (NH.)) of wellicht een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Groet?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Groet of in deze buurt. Echter, het kan nog sneller en nog effectiever via het internet. Hieronder vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 12 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. United Consumers zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Groet?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Groet. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Groet wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Groet. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Groet? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Groet zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstellingen in de buurt van Bergen (NH.). Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of ook plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij HEMA of ZieZo. Raadpleeg de dekking van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Communicatiemiddelen.

Verzekeringskantoor in Groet

Prefereer jij persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Groet. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Groet