Loading...

Zorgverzekering Giethoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Giethoorn. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals EHBO-advies of tandarts. Het overstappen is binnen mum van tijd gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is best moeilijk. Feiten zoals Zorgpas + AWBZ vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of PNOZorg tot CZdirect en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je rap en makkelijk een goede verzekering die past bij de zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij praktische informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Fluitenberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Giethoorn? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-giethoorn


Betrouwbare zorgpolis in Giethoorn?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Dijken afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hierna tref je betekenisvolle begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Aanpassingsstoornis of Diverticulose, echter ook Plots- en laatdoofheid en Waan. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Steenwijkerland) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Giethoorn?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Giethoorn of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 18 behandelingen).
 7. Kies de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld United Consumers polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Giethoorn?

Jouw basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Giethoorn. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de condities van je huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Giethoorn wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: loop na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Giethoorn. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Giethoorn? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Giethoorn zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in de streek Steenwijkerland. Neem nou podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Ditzo of Ohra. Controleer de voorwaarden van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Behandelplan.

Verzekeringskantoor in Giethoorn

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Giethoorn. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Giethoorn