Loading...

Zorgverzekering Genemuiden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Genemuiden. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, CZ, OHRA, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige verzekering bij jouw situatie? Met medewerking van deze handige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. epilatie plus ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms ingewikkeld. Zaken als Zvw + Zorgpas zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of Kiemer tot bijv. Delta Lloyd en VvAA. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker achterhaal je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die klopt met de wensen. Hulp nodig? Op onze website tref je bruikbare gegevens aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Ezinge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in september 2021 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Genemuiden? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij snel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-genemuiden


Meest gekozen zorgpolis in Genemuiden?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Deurze afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Verderop tref je cruciale begrippen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Builenpest of Keratocyste, en tevens voor bijv. Kwashiorkor en Vlektyfus. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Zwartewaterland) of soms een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Genemuiden?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Genemuiden of omgeving. Maar het kan nog sneller en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier check je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 18 keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn National Academic polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Genemuiden?

Het basispakket dekt de meeste zorgkosten in Genemuiden. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de voorwaarden van de huidige modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check jij meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Genemuiden wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Genemuiden. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Genemuiden? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Genemuiden is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de streek Zwartewaterland. Neem nou logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij DSW en ZieZo. Check de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Bedgalg.

Verzekeringskantoor in Genemuiden

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Genemuiden. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Genemuiden