Loading...

Zorgverzekering Friesland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Friesland. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, Menzis, CZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past jouw actuele polis met jouw behoeften? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland of alternatieve zorg. Overstappen van polis is razendsnel afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best frustrerend. Termen als Zorgverzekering en Woonlandpakket zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of National Academic tot FBTO en VvAA. Hoe ontdek ik een passende verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die matcht met alle behoeften. Is het lastig? Op onze website tref je praktische adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Zegveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in oktober 2021 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Friesland? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot je binnen 1 minuut welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-friesland


Populaire zorgpolis in Friesland?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Warnsveld afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop vind je enkele factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Arachnofobie of Elektroallergie, echter ook Pica en Trombocytopenie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, de gemeente (Friesland) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Friesland?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Friesland of omgeving. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Salland Zorgverzekering afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Friesland?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Friesland. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar spot je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Friesland is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Friesland. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Friesland? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Friesland is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de buurt van Friesland. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en ook apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg. De dekkingen wisselen nogal bij C4Me of Zekur. Check de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Zelfzorgmiddelen.

Verzekeringskantoor in Friesland

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Friesland. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur checkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Friesland