Loading...

Zorgverzekering Erica Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Erica. Dit kan o.a. naar Achmea, OHRA, CZ, VGZ, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract nog eens door te lezen. Past deze huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Via onze snelle zorgvergelijker kan iedereen rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals preventieve zorg en steunzolen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Termen als Wmo en Budgetpolis zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Kiemer tot aan FBTO en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die matcht met jouw zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij nuttige gegevens ten aanzien van aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Ee zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Erica? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je binnen 1 minuut welke polis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-erica


De beste zorgpolis in Erica?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Chaam afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Verderop bekijk je belangrijke aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor onder andere Burn-out of Hoofdpijn, en tevens voor bijv. Naevus en Tandvleesontsteking. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Emmen) of via een school. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Erica?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Erica of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Onderstaand tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. CZdirect verzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Erica?

Jouw basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Erica. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist en tevens Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en bekijk wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder spot jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Erica wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Erica. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Erica? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Erica moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Emmen. Onder andere: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg en haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij FBTO of OZF. Bestudeer de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Vernevelaar.

Verzekeringskantoor in Erica

Houd jij van face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Erica. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Erica