Loading...

Zorgverzekering Epen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Epen. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past de bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door deze slimme zorgvergelijker kan jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als geneesmiddelen + anticonceptie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk frustrerend. Zaken als Aanvullende zorg + Ziekenfonds zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die overeenkomt met je wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij bruikbare gegevens met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Lees ook alles over Edam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Epen? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – spot jij direct welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-epen


Populaire zorgpolis in Epen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Castenray afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hierna tref je belangrijke begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Cryptorchisme of Diep-veneuze trombose, maar ook Krentenbaard en Simuleren. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Gulpen-Wittem) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Epen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Epen of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Hier tref jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Bewuzt verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Epen?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Epen. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van je actuele modules en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina tref je een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Epen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Epen. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Epen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Epen zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de regio Gulpen-Wittem. Zoals kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek en haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij De Friesland of Salland. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Verdoving met lachgas.

Verzekeringskantoor in Epen

Prefereer jij face to face contact aangaande een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Epen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Epen