Loading...

Zorgverzekering Enschede Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Enschede. Veel gekozen partijen zijn OHRA, VGZ, Menzis, FBTO, CZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kun je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen plus kraamzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Feiten zoals Wet BIG + Vrijwillig eigen risico komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of National Academic tot bijv. Ik en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je vlug en eenvoudig een voordelige verzekering die in lijn is met de wensen. Problemen? Op deze website lees jij nuttige adviezen met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Echteld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Enschede? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij gelijk welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-enschede


De beste zorgpolis in Enschede?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Cadier en Keer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Hierna ontdek je belangrijke variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor onder andere Atheromatose of Fibromyalgie, echter ook Microfilie en Reflux. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Enschede) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Enschede?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Enschede of ergens in de buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hieronder lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ZorgDirect) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Enschede?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Enschede. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de kleine letters van je actuele dekking en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees je een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Enschede wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Enschede. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Enschede? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Enschede moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Enschede. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie of psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en VGZ. Bestudeer de condities van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Verbandschoenen.

Verzekeringskantoor in Enschede

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Enschede. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Enschede