Loading...

Zorgverzekering Eexterveenschekanaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Eexterveenschekanaal. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, FBTO, VGZ, OHRA. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Via de nuttige zorgvergelijker kan men vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals alternatieve geneesmiddelen + homeopathie. Het overstappen is binnen 5 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Aspecten zoals AWBZ of Restitutiepolis zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot o.a. HEMA en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door deze zorgvergelijker bekijk je snel en probleemloos een goedkope verzekering die past bij je wensen. Hulp nodig? Op deze pagina spot jij nuttige details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Drachten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Eexterveenschekanaal? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eexterveenschekanaal


De beste zorgpolis in Eexterveenschekanaal?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Broekhuizenvorst afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Interpolis. Op deze pagina vind je veel besproken onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Budd-Chiari-syndroom of Dysartrie, maar ook Paruresis en Sjanker. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Aa en Hunze) of juist een school. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eexterveenschekanaal?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Eexterveenschekanaal of ergens in de buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hier lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 12 keer).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Avéro Achmea) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Eexterveenschekanaal?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Eexterveenschekanaal. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van je huidige modules en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Eexterveenschekanaal wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: loop na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eexterveenschekanaal. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Eexterveenschekanaal? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Eexterveenschekanaal is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in en rondom Aa en Hunze. Zoals diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ik of UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de condities van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Taperingstrips.

Verzekeringskantoor in Eexterveenschekanaal

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Eexterveenschekanaal. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eexterveenschekanaal