Loading...

Zorgverzekering Eexterveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Eexterveen. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, Menzis, CZ, Achmea. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt deze afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan je vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. chiropractie en alternatieve geneeswijzen. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak lastig. Zaken als Zorgtoeslag of EHIC zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijv. Ditzo en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker detecteer je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die aansluit op je wensen. Meer info? Op deze website bekijk je handige informatie aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Dorst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Eexterveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de vergelijk module – en de speciale filters – zoek je supersnel welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-eexterveen


Populaire zorgpolis in Eexterveen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Broekhuizen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze site lees je meer over een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Conversiestoornis of Ischemische hartklachten, en tevens voor bijv. Morfologie huidafwijkingen en Ziekte van Wilson. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Aa en Hunze) of juist een school. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eexterveen?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Eexterveen of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler via internet. Onderstaand bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. AnderZorg) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Eexterveen?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Eexterveen. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Lees de condities van de huidige verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website check je enkele erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Eexterveen wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: loop na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Eexterveen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Eexterveen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Eexterveen moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere zorginstanties in de gemeente Aa en Hunze. Denk aan: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, audicien, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Delta Lloyd en Univé. Bestudeer de dekking van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Tandvleesbehandeling.

Verzekeringskantoor in Eexterveen

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Eexterveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eexterveen