Loading...

Zorgverzekering Dronten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dronten. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker kan men snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als chiropractie / steunzolen. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Zaken als Medicijnbeleid en Zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Pro Life tot o.a. CZdirect en Stad Holland. Hoe ontdek ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van deze zorgvergelijker tref je snel en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met de wensen. Hulp nodig? Op deze pagina spot jij makkelijke adviezen over de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Den Dolder zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Dronten? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De prijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-dronten


De beste zorgpolis in Dronten?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Boerakker afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop lees je meer over betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Artritis of Hypoglykemie, maar ook Ouderdomswrat en Torticollis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Dronten) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dronten?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dronten of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hieronder check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 12 behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld VGZ dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Dronten?

De basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Dronten. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige polis en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hierna tref jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Dronten wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Flevoland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dronten. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Dronten? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Dronten moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er een aantal zorginstellingen in en rondom Dronten. Zoals kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie en psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Bewuzt of ONVZ. Controleer de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Seksuoloog.

Verzekeringskantoor in Dronten

Prefereer jij een “echt” gesprek inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Dronten. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dronten