Loading...

Zorgverzekering Doenrade Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Doenrade. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, Achmea, FBTO, VGZ, OHRA. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Past de afgesloten polis nog met jouw situatie? Aan de hand van onze innovatieve zorgvergelijker kan men snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. zwangerschap en geboorte + epilatie. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Feiten zoals Basispakket + Acceptatieplicht vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of PNOZorg tot bijvoorbeeld CZdirect en ZieZo. Hoe vind ik een goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en ongecompliceerd een goedkope verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website vind jij bruikbare adviezen over de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar de Lutte zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Doenrade? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – en de speciale filters – zoek jij direct welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-doenrade


Veel gekozen zorgpolis in Doenrade?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Beugen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina bekijk je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Brueghelsyndroom of Kinkhoest, en tevens voor bijv. Peesontsteking en Trichotillomanie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Schinnen) of via een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Doenrade?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Doenrade of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler online. Hierna lees jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld ZieZo augustus 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Doenrade?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Doenrade. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop vind jij enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Doenrade is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Doenrade. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Doenrade? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Doenrade moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in en rondom Schinnen. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of Ohra. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Psychiater.

Verzekeringskantoor in Doenrade

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Doenrade. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Doenrade