Loading...

Zorgverzekering Apeldoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Apeldoorn. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, FBTO, OHRA, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht de geldende dekking bij jouw situatie? Via een innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. huidtherapie + tand. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is best moeilijk. Begrippen als Vrije artsenkeuze + Aanvullende verzekering zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of Menzis tot Interpolis en ZieZo. Hoe achterhaal ik een betaalbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij een zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte. Meer info? Hier lees je nuttige specificaties aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Lees ook alles over Aarle-Rixtel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Apeldoorn? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-apeldoorn


Populaire zorgpolis in Apeldoorn?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wijnbergen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop bekijk je veel besproken factoren die van belang zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Dehydratie of Holvoet, maar ook Neuropathie en Siamese tweeling. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Apeldoorn) of via een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Apeldoorn?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Apeldoorn of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hierna tref je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn zes behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld ZorgDirect verzekering) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Apeldoorn?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Apeldoorn. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop tref jij een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Apeldoorn is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Apeldoorn. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Apeldoorn? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Apeldoorn moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de regio Apeldoorn. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg maar ook apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ik en PMA. Bekijk de condities van de polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Borstvoeding.

Verzekeringskantoor in Apeldoorn

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Apeldoorn. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Apeldoorn