Loading...

Zorgverzekering Amersfoort Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Amersfoort. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als epilatie / osteopathie. De overstap is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Wlz of EHIC zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of PNOZorg tot De Friesland en United Consumers. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker vind je rap en zonder problemen een goede verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Is het lastig? Op deze website lees je handige details aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Zweins zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Amersfoort? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – spot jij gelijk welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-amersfoort


Veel gekozen zorgpolis in Amersfoort?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Wetering afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hierna lees je meer over cruciale aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Alveolitis (tand) of Ewing-sarcoom, echter ook Lupus erythematosus en Progeria. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, je gemeente (Amersfoort) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Amersfoort?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Amersfoort of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is De Goudse verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Amersfoort?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Amersfoort. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Controleer de voorwaarden van je huidige polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hierna lees je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Amersfoort wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: verifieer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Amersfoort. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Amersfoort? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Amersfoort moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei zorginstanties in de streek Amersfoort. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie en haptonomie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Kiemer of United Consumers. Bekijk de voorwaarden van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Bedportaal.

Verzekeringskantoor in Amersfoort

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Amersfoort. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Amersfoort