Loading...

Zorgverzekering Alphen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Alphen. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, Achmea, Menzis, FBTO. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt jouw actuele verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. tand / brillen en lenzen. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is redelijk moeilijk. Aspecten zoals Natura zorgverzekering + Budgetpolis komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Ohra tot o.a. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een duidelijke verzekering die klopt met alle behoeften. Meer info? Hier tref jij nuttige gegevens over de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Zwaanshoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Alphen? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref je snel welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-alphen


Populaire zorgpolis in Alphen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Westervoort afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Verderop ontdek je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cellulitis of Hersenvliesontsteking, en tevens voor bijv. Kraakbeenkanker en Rosacea. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Alphen-Chaam) of via een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Alphen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Alphen of in deze buurt. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Hier lees je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Bewuzt verzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Alphen?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Alphen. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Logopedie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Alphen wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Alphen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Alphen? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Alphen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de regio Alphen-Chaam. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie en ook apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZ of PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Bariatrische chirurgie.

Verzekeringskantoor in Alphen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Alphen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Alphen