Loading...

Zorgverzekering Zwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Zwaag. Dit kan o.a. naar OHRA, Achmea, Menzis, FBTO, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt deze huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker mag ook jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals mantelzorg + alternatieve geneesmiddelen. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Feiten zoals Gemoedsbezwaarden of Eigen risico zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of PMA tot bijv. De Goudse en VGZ. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Hulp nodig? Op deze pagina tref je makkelijke specificaties aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Ysselsteyn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Zwaag? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref jij supersnel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zwaag


De beste zorgpolis in Zwaag?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Wageningen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop ontdek je veel besproken factoren die van belang zijn. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Afasie of Dyschezie, echter ook Kleptofobie en Waterzaknier. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Hoorn) of via een opleiding. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zwaag?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Zwaag of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Hier tref jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is DSW afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zwaag?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Zwaag. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Lees de condities van de huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees jij meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Zwaag is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zwaag. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zwaag? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Zwaag moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je meerdere zorginstanties in de streek Hoorn. Zoals ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie en audicien, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij AnderZorg of Stad Holland. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Voorwaardelijke zorg.

Verzekeringskantoor in Zwaag

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Zwaag. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zwaag