Loading...

Zorgverzekering Zutphen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zutphen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, OHRA, CZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Past deze geldende polis met jouw behoeften? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker mag ook jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen plus tandheelkundige hulp. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best niet eenvoudig. Aspecten zoals SKGZ en Verzekeringsplicht zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of inTwente tot bijv. HEMA en Zekur. Hoe vind ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die klopt met jouw wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je nuttige info over de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Ysbrechtum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Zutphen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zutphen


Populaire zorgpolis in Zutphen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Wagenborgen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze site bekijk je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Dehydratie of Desoriëntatie, echter ook Longoedeem en Syndroom van Gilbert. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Zutphen) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zutphen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Zutphen of ergens in de buurt. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker via internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn zes keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Ditzo afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Zutphen?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Zutphen. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts en Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Zutphen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zutphen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Zutphen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Zutphen is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in de gemeente Zutphen. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie of audicien, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties wisselen nogal bij C4Me of Zilveren Kruis. Raadpleeg de condities van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Voorleesapparatuur.

Verzekeringskantoor in Zutphen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Zutphen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zutphen